Bil: Kontroller oljenivået og påfyllingsolje

Du vil sjekke oljenivået? Vel, fordi dette er den eneste måten du kan være sikker på at motoren alltid har oljen som er viktig for den. Alt du trenger er en lofri klut eller en fille og litt tid.

Kontroller oljenivå

 1. Kjøretøyet skal stå på det samme som den samme som mulig overflate.
 2. Plasser motoren og la bilen ligge i fem minutter. Oljen som sirkulerer i motoren finner dermed muligheten til å løpe sammen i oljepannen.
 3. Åpne panseret.
 4. Du kan ofte finne stallen preget av en slående farge (for det meste gul) i motorrommet.
 5. Trekk ut oljemålepinnen og tørk den av med en ren, lofri fille eller et ikke -fiber -papirhåndkle.
 6. Sett oljemålestangen tilbake i åpningen igjen til stoppet.
 7. Forsikre deg om at personalet virkelig er satt inn. Noen ganger vipper stangen.
 8. Trekk den ut og sjekk oljenivået. Det er to markeringer for dette: minimum og maksimum. Oljenivået må være i mellom.

Olje gangstokk med oransje merking- (Foto: Martin Goldmann)Sjekk oljen med Peilstab – (Foto: Istockphoto/Joebelanger)

Hvis du ikke oppdager Peilstab umiddelbart, gjemmer noen merker (for eksempel Renault) det ganske dypt nede i motorrommet. Oppmerksomhet: Ikke berør varme motordeler med underarmen! Vent om nødvendig.

Les her fordelene med lette oljer har.

reklame

Påfyll olje – instruksjoner

 1. Hvilken olje du trenger, avslører vanligvis en trailer i motorrommet. Et verksted forlater det der etter oljeskiftet.
 2. For sikkerhet, se igjen i manualen for riktig oljesort.
 3. Åpne oljefyllingsåpningen på toppen av motoren.
 4. Fyll litt olje i motoren – ikke for mye på en gang!
 5. Gi oljen i noen minutter å løpe inn i oljepannen.
 6. Mål deretter oljenivået igjen.
 7. Nærmer sakte riktig oljenivå. Omtrent halvparten til tre fjerdedeler av ruten mellom min og Maks Er ok.

Påfyll av stikkontakt for olje – (Foto: Martin Goldmann)

Hvis oljeforbruket virker for høyt for deg, må du sjekke om motoroljen er ute på utsiden av motoren og om en oljeache dannes under kjøretøyet ditt etter å ha slått av. Gå i så fall til verkstedet. Oljetapet på grunn av forbrenning er også en sak for verkstedet. I dette tilfellet brenner bilen din olje, gjenkjennelig av blåaktig røyk fra eksosen.

Du må vite om motorolje

Hovedoppgaven med motorolje i en forbrenningsmotor og dens sirkulasjon er smøring av alle mekaniske og bevegelige deler. Her blir metallhjul, lagerringer og seter ofte utsatt for høye belastninger ved operasjonen. En smøring og tilhørende avkjøling av de installerte delene er avgjørende for permanent og holdbar bruk.

Motoroljen minimerer den friksjonelle varmen som oppstår i driften av en motor.

Hva står for SAE?

Produktnavnene som SAE 10W-40 forklarer som følger. Forkortelsen SAE står for Society of Automotive Engineers. Dette er et klassifiseringsfirma som ble grunnlagt i 1911, i tillegg til standardisering av produksjonsprosesser, utviklet også viskositetsklasser for motoroljer.

Viskositet menes generelt seigheten av væsker. Dette inkluderer også motoroljen. Navnet 10W-40 forklarer:

De 10 betyr at det er en tynn olje. Jo større dette tallet, jo tykkere er oljen. «W» betyr at verdien ovenfor gjelder for kulde. Det andre tallet indikerer en øvre grense for viskositeten på 100 grader – her i eksempel 40.

Generelt trenger du tynnstrømning om vinteren, mer tykk -fluid om sommeren. Med 10W-40 kan du vanligvis komme deg gjennom hele året uten problemer. Fordi oljen tilpasser viskositeten.

Hvor lenge holder motorolje?

Motorolje kan oppbevares i rundt tre år. Forutsatt at selet ikke ble åpnet. I tillegg skal ikke oljeboksen ha blitt utsatt for svingninger i høye temperaturer. Hvis i tvil.

Diesel drivstoff kan også bare holdes i begrenset grad. Etter to år senest har oksidasjon kommet så langt som risikoen for å true motoren. For eksempel kan avsetninger på injeksjonssystemet danne og avsette faste stoffer på motorgulvet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.