Bestem fyllingsnivået på gassflasken – er også veldig presis

Hvis du har en gassgrill eller bruker gassflasker under camping, vil du vite hvor mye drivstoff som fremdeles er på flasken. Det er forskjellige metoder.

Hvordan bestemme nivået ved å veie

  1. Veie gassflasken der du vil vite den eksisterende gassmengden.
  2. Trekk av den tomme vekten på flasken (tara). Du kan finne dette på hver gassflaske (vanligvis ved siden av fyllingen).

    Gassflaske med komprimering av ledervekten – (Foto: Markus Schraudolph)

  3. Resultatet av subtraksjonen er den nåværende vekten av gassfyllingen.
  4. For å beregne hvor mye prosentandel som fremdeles er i flasken, kan du dele fyllingsvekten med gjeldende gassvekt.

For eksempel veier flasken på bildet 8 kg. Den rene gassvekten er derfor rundt 900 g. Av den maksimale fyllingsmengden, som i henhold til avtrykk 5,2 kg er 0,9: 5,2, dvs. rundt 17% igjen. Så fyllingen er rett før slutten.

reklame

Hvordan bestemme nivået med en indikator

Det er å kjøpe i jernvareforretninger eller indikatorer på nettnivå. Dette er små magnetiske tegn som du fester til gassflasken. Dette inneholder flere strimler av indikatorer for forskjellige temperaturer i den omgivende luften.

Funksjonaliteten er basert på det faktum at den er kaldere i det indre av flasken under drift over det flytende gassnivået. Dette forårsaker overgangen til gassformig tilstand.

Fyllnivåindikator – (Foto: Markus Schraudolph)

En av stripene som passer til den rådende omgivelsestemperaturen viser denne temperaturforskjellen. Fordi indikatoren vanligvis bare har størrelsen på et sjekkkort, må du vite omtrentlig nivå for å kunne plassere stripen på riktig måte. Eller du prøver ut forskjellige vertikale posisjoner til du bestemmer en klar fargeforskjell.

Finn ut nivået uten hjelpemidler

Når du løfter flasken opp og rister på siden, kjenner du den flytende gassen frem og tilbake. Du kan fortelle en nesten veldig tom beholder ved at væskemassen føles veldig lett. Hvis flasken er ganske full, er den ganske tung på den ene siden og nesten ikke søler fordi det knapt er noe rom for gassfeltet over væsken.

Hvorvidt gassflasken bare er fylt med 1/3 eller 1/2, kan du bare kjenne igjen med mye trening og god følelse.

Forresten, vi har noen tips for mer moro for ferien med teltet: campingferien vil være veldig hyggelig

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.