Bensin eller diesel drevet feil? Du kan gjøre det!

Dette kan skje med alle: På bensinstasjonen har du fanget feil bensinpumpe og tanking i stedet for bensin diesel eller omvendt. Les hva du bør gjøre.

Slik fortsetter du når du har drevet feil drivstoffsort

  1. Sett tankprosessen umiddelbart. Hvor mye galt drivstoff er i tanken kan bestemme om du kan slippe unna med et blått øye eller ikke.
  2. Under ingen omstendigheter tar du starten på starten, fordi feil blanding ikke skal komme inn i motoren.
  3. Les videre nedenfor hva de nødvendige ytterligere trinnene er for din situasjon.

Tankåpning i en bil – (Foto: Martin Goldmann) Advertising

Bensin i stedet for diesel (gammel motor)

Hvis du har tanken i en gammel bensin i dieselbilen, kan dette forbli uten ytterligere konsekvenser, med mindre for mye bensin er blitt bensinet. «Gammel» betyr at motoren ikke har noen pumpedyse eller vanlig jernbaneteknologi.

Hvis den drevne bensinmengden bare er en liten prosentandel av hele tankvolumet (tommelfingerregel: maks.  10%), så bør en slik motor takle den uten problemer. De nøyaktige maksimale komponentene avhenger av injeksjonsteknologien og skal finnes i driftsinstruksjonene fordi bensinspilling om vinteren er et mulig middel for å forhindre vertikal. (Du kan finne mer om å forhindre vertikalen her: Tips mot diesel vertikal diesel om vinteren

For å bestemme prosentandelen, les på bensinpumpen hvor mye av feil sprint du har bensinet. Bruk deretter volumet på tanken din, hvilken prosentandel dette tilsvarer.

Eksempel: Du har fylt opp 5 liter bensin. Tankvolumet er 55 liter. Hvis du fyller resten med diesel etter falsk spenning, har du 5/55, dvs. omtrent 9% bensin i diesel. Dette er under den typiske problemgrensen på 10 %.

Hvis du er under terskelen, så fylle bensin med diesel og gjøre beholderen full. Påfylling tidligere enn vanlig, slik at bensininnholdet fortsetter å falle.

Hvis andelen er over den problematiske verdien, må du ha tankpumpen ut.

Bensin i stedet for diesel (moderne motor)

Selv små mengder bensin kan forårsake skade i moderne dieselmotorer. Les i driftsinstruksjonene hvor mye bensininnhold kan være mulig. Riving av smørefilmen rundt den følsomme injeksjonspumpen kan føre til motorskaden hvis bensinandelen er for høy.

Hvis du bytter og fyller opp med drivstofftypene når du fyller på, må du aldri starte kjøretøyet. Hvis du bare merker feilen i løpet av turen, må du sette motoren umiddelbart og ikke la bilen på igjen. Feil påfylling merkes ofte ved voldsomme lyder av motoren.

Du kan ikke rette opp denne feilen når du tanker. I alle fall må du ha dieselbensinblandingen pumpet ut på et verksted. Etter pumping blir også hele drivstoffsystemet skylt og rengjort. Blandingen blir deretter profesjonelt disponert på et forurensende samlingspunkt.

reklame

Diesel fylt opp i stedet for bensin

Ved å tilsette diesel, senkes bankebestandigheten til drivstoffet sterkt. Her er det ingen vei for å pumpe tanken tom og fylle ut riktig drivstoff. Ellers er det fare for motorskader.

Selv fem prosent diesel i bensin kan forårsake skade på motoren og katalysatoren. Motoren reagerer hardnakket til denne blandingen, går ut av runde og går ut. Selv om det teoretisk sett ikke er mulig å lade bensinen din på dieselbensinstasjonen, skjer dette. Pistolen til dieseldrivstoffet er vanligvis tykkere enn fyllingsåpningen av bensintanken.

Flott i stedet for normal bensin

Den eneste skaden oppstår her – om i det hele tatt – i lommeboka. Drivstoffet med høyere kvalitet pleide å være bra og gjorde ingenting med motoren. Tvert imot, han kunne til og med løpe roligere. I dag er normale og store vanligvis identiske.

Normal bensin i stedet for superdrevet

Normal bensin og super er nå identiske i dette landet. Når du lader batteriene dine, har du ofte et høyere antall oktan enn normal bensin og dermed en høyere banemotstand. Pounding er tilbøyeligheten til bensin for å utføre tidlige tenninger, noe som fører til harde forbrenningsstøy og til og med kan føre til motorskader.

Moderne motorer har installert en så kalt «Knock Sensor». Dette regulerer automatisk drivstoffet, og som et resultat har de bare mindre strøm. Eldre motorer kan ikke gjøre det. I alle fall, med et slikt kjøretøy, bør du legge mindre belastning på motoren med et slikt kjøretøy og kompensere for feilen med høyeste kvalitet tilgjengelig bensin så snart som mulig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.