Barnas sykler: Den rette innstillingen sikrer sikkerhet

Slik at barnet ditt kommer gjennom veitrafikk trygt, bør du sørge for at sykkelen er satt riktig.

Sadelhøyden

Be barnet ditt om å sette opp sykkelen mellom beina. Fjern deretter festing av salen og skyv den inn slik at barnet kan stå på tærne.

Bedre å være lavere for nybegynnere

Når et barn nettopp har lært å sykle, er følelsen av balanse ofte ikke så godt trent. Slik at barnets selvtillit ikke lider i tilfelle uventede karakterer eller andre hindringer, skal ikke salen være for høy.

Det er ideelt for nybegynnere hvis tærne på begge føttene kan nå jord og komfortabelt jord. Knærne kan strekkes ut. Det er ikke gunstig for å kjøre riktig hvis barna kan sitte på sykkelsadelen med fullt plasserte føtter og bøyde knær.

To barn på sine raeders – (Foto: Istockphoto/Neustockimages)

Avanserte mennesker kan strekke seg

Så snart sikkerheten øker senere og farlige situasjoner kan unngås elegant, kan salen settes litt høyere.

For erfarne sjåfører skal salen være så høy at kneet nesten kan skyves gjennom når foten er på pedalen når foten er på pedalen. Gulvet kan vanligvis bare nås med spissene til begge føttene eller med en fot. Men barnet skal kunne håndtere sykkelen veldig trygt.

reklame

Styret

Høyden på styret må også samsvare med høyden på barnet ditt. Slik at barnet kan bevege seg trygt på sykkelen, blir styret justert slik at barnets overkropp bare er litt bøyd fremover. Det burde ikke være nødt til å utvide armene for å nå styret.

For den første barnesykkelen er en modell med buet styret derfor nyttig. Modellene med rette styrestenger krever vanligvis en sterkt bøyd holdning som er ugunstig for balansen.

Men vær forsiktig:

Før barnet starter sin første kjøretur, strammer de alle skruene forsiktig slik at ingenting kan justeres mens du kjører. Hvis skruene kan holde vekten, er festingen for barnet ditt trygt.  

Du kan også være interessert i: For foreldre: Lær syv tips for sykling

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.