Auto: Når vindusviskerstrekene trekker

Hvis vindusviskeren ikke lenger gjør frontruten virkelig ren, trenger du ikke nødvendigvis å kjøpe nye viskerblad. Kanskje det kan bidra til å rengjøre gummien, hvis overflate samler skitt over tid.

Rengjør viskeren – det er slik det fungerer

  1. Brett opp vindusviskerne og bruk et kjøkkenhåndkle sprayet med alt -formål for rengjøring.
  2. Trekk duken over gummi leppen noen ganger til ingen nye svarte stropper holder seg bak kluten.

    Clean Wiper Rubber – (Foto: Markus Schraudolph)

  3. Hvis du har et middel mot gummipleie hjemme, kan du gå over viskerleppen i en ekstra lang -lang. Disse midlene fjerner vanligvis de utnyttede delene av overflaten enda bedre.
  4. Til slutt, gå over det igjen med en tørr klut for å fjerne alle restene fra gummien og midlene.

reklame

Hvordan sjekke om vindusviskerbladene fremdeles er i orden

Viskerbladene er komponentene i vindusviskerarmene som fjerner væsken fra rutene. De ligger nær platen, slik at du kan skyve væsken foran deg, og på denne måten kan du gi en klar utsikt.

Siden viskerbladene stort sett er laget av gummi eller silikon, er de enda mer utsatt for forfall enn de fleste andre komponenter i bilen. For ikke å oppleve en stygg overraskelse midt på veien, bør du derfor sjekke dem regelmessig.

Et kritisk blikk på viskerbladene er ofte nok

En enkel visningstest er ofte nok til å sjekke funksjonen til vindusviskerbladene. De spisse endene må vises klart definert og ligge nøyaktig på ruten. Først da er de i stand til å fjerne væsken fullstendig og holde platen fri.

Viskerblad av en vindusvisker – (Foto: Martin Goldmann)

Hvis du derimot ser slitt, porøs eller litt revet, kan du se at du ikke lenger kan gjøre arbeidet ditt ordentlig. Den direkte kontakten med platen mangler, og materialet er ikke lenger motstandsdyktig nok til å fungere ordentlig. Hvis vindusviskerbladene ser slik ut, må de byttes ut så snart som mulig, siden de ikke lenger tilbyr tilstrekkelig beskyttelse.

Skitt indikerer slitasje

Tilsmussede vindusviskere er også et tegn på at en utveksling snart skal forfalle. Porøs gummi samler først skitt før du selv innser at den har blitt porøs. Materialet kan da bedre lagre de små skittpartiklene.

Det meste av tiden merkes skitt gjennom brun misfarging, som til og med kan gjenkjennes av svart vindusviskerblad.

Hvis det har under null grader, kan det hende at viskerbladene ikke har skylden. Sjekk krukken for glasur, og gjør om nødvendig vindusviskeren levedyktig igjen.

Funksjonell test for vindusviskerne

Hvis du ikke er sikker, bør du teste vindusviskerbladene i aksjon. For å gjøre dette, bare tipp litt vann på vindbeskyttelsen eller bakvinduet, som også kan være skittent. Såpevann er for eksempel godt egnet. La deretter vindusviskerne fjerne væsken. Hvis skivene fremdeles er betydelig våte etterpå eller brettes form, vet du at vindusviskeren ikke lenger gjør arbeidet sitt ordentlig.

Testen kan også utføres når du kjører ved å la litt rengjøringsvæske sprayes på vinduene og prøve å distribuere dem med vindusviskerne. Spesielt klare streker vil vise når vindusviskeren ikke lenger fungerer ordentlig.

Hvis vindusviskerbladene mislykkes, trenger ikke viskerens arm. I mellomtiden er det mulig å bytte vindusviskerblader alene. Dette sparer penger og sikrer fortsatt at du har en klar visning når du kjører. En test bør utføres først og fremst i begynnelsen av den kalde sesongen, siden vindusviskerne skal fungere uten friksjon, ellers noen få måneder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.