Auto: Håndbrems har for mye spill – unngå dyr reparasjon!

En riktig angitt håndbrems i bilen har lite spill: i de første centimeterne etter å ha hatt på seg, merkbar en motstand som blir sterkere, jo mer aktiverer du spaken.

Hvis du nå finner ut at det ikke er motstand i det hele tatt med en gang, bør du kjøre til bilverkstedet ditt. Fordi sannsynligheten er veldig høy for at tilbudet av bremsemekanismen ikke lenger vil fungere ordentlig. Dette kan skje ved en mekanisk defekt eller for mye friksjon på grunn av mangelen på smøring.

Dette er faren når du plutselig spiller på håndbremsen

Bakbremsesystem på en bil med tilbakestillingsmekanisme – (Foto: Markus Schraudolph)

Mekanismen, som antas å bringe bremsblokkene tilbake i startposisjonen etter å ha satt spaken tilbake, fungerer ikke ordentlig. Bestemmelsen finner ikke sted, og det er grunnen til at den stadig bremses. Dette kan føre til overoppheting av bremsesystemet og skade på dekkene.

Du kan utføre en første test selv etter noen kilometer: ta den uvanlig varm ved å berøre felgene bakover og venstre og venstre.

På bildet kan du se den mekaniske aktivitetsmekanismen for en skivebrems. Vanligvis trekker den synlige fjæren den øvre spaken, og dermed kommer Bowden -kabelen tilbake i grunnposisjonen så snart håndbremsespaken kommer tilbake i hvileposisjonen. I tilfelle en feil, mangler bestemmelsen og Bowden -toget forblir løs. Derav den tomme hastigheten på håndbremsespaken.

Hvis du er der, ta en titt på bremseklossene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.