Auto: frontruten sprakk etter steinfall – du bør vurdere det

Hvis du har Rockfall eller en sprekk i frontruten, bør du få frontruten reparert eller erstattet raskt. Fordi en ødelagt plate er en høy sikkerhetsrisiko.

Frontruten sprekk: det kan skje

Hvis frontruten har et hopp, kan følgende skje:

  • Se funksjonshemming ved selve sprekken
  • Riss kan spre seg
  • Frontrute kan hoppe helt
  • Hoppet frontrute har innvirkning på kroppens stabilitet
  • I tilfelle en visuell svekkelse ved sprekk, truer en fin

reklame

Frontruten sprekk: du bør gjøre det

Allerede med en liten sprekk eller hopp i platen bør du gå til et verksted. I mange tilfeller kan sprekkene repareres raskt ved hjelp av en spesiell harpiks, ofte selv mens de venter. En harpiks føres inn i sprekken og herdet ved hjelp av UV -lys.

Hele platen må bare byttes mot større sprekker.

I mange tilfeller vil under-casco-forsikringen overta reparasjonen av platen uten ekstra kostnader for deg. I mange tilfeller skyldes egenandelen i mange tilfeller. Dette er også grunnen til at det er økonomisk verdt å få frontruten fikset med en gang.

Frontruten er ikke bare viktig for utsikten, men også for kroppens stabilitet. Så det må være intakt.

Steinslag: du burde vite det

Hvorfor fører sprekken til synshemming?

Det første problemet med en feil på platen er den begrensede visningen. Spesielt når hoppet på førersiden er i sjåførens synsfelt, representerer det en konstant distraksjon. I tillegg kan hoppet i platen føre til uønskede refleksjoner.

Hvordan påvirker steinstreik sikkerheten?

Sprekker i frontruten er en sikkerhetsrisiko når du kjører. Fordi ruten er under spenning. Sprekken kan føre til ruten fullstendig.

Hva som kan skje i tilfelle en ulykke?

Frontruten og bakvinduet serverer ikke bare den ytre utsikten. De spiller også en rolle i takets stabilitet. Fordi skivene fremdeles støtter taket på en bil. I tilfelle en ulykke med en rollover, kan det onde få konsekvenser.

Det kan også være problemer med kollisjonsputene: kollisjonsputen eksploderer og trykker ut en allerede skadet plate, kan kollisjonsputen utvikle seg i feil retning og dermed miste en del av den beskyttende effekten.

Betaler forsikringen?

Så snart du bestemmer et steinfall på platen din, bør du få det reparert umiddelbart. Den gode nyheten: Som regel betaler den delvise omfattende forsikringen en glassreparasjon helt. For sammenlignet med fullstendig utveksling av en plate, sparer forsikringen penger.

Når det gjelder sprekker i vinduet, er det enda mer hastverk. La spesialisten vurdere om sprekken kan repareres eller om du trenger en ny plate.

Husk også: et hopp kan raskt utvikle seg fra en steinfall. Derfor: få det reparert raskt.

Når er det fornuftig å redde steiner?

Hvis det er en enkel frontrute uten oppvarming, bør du tenke på om det kan være mer fornuftig å reparere sprekken enn fullstendig erstatning av platen.

En liten sprekk som ikke er sentralt, kan vanligvis enkelt repareres. Prosessen er betydelig mer ukomplisert enn hele utvekslingen. Sprekken blir først rengjort under reparasjonen, deretter åpnes den under press. Da er en spesiell harpiks innebygd på stedet, som forsegler den igjen og sprekken forsvinner.

Konklusjonen er en forsegling og polering av området, slik at ingenting kan sees av skaden. Med en liten sprekk er reparasjonen mye billigere enn fullstendig erstatning av platen. Forsikringen vil også se dette hvis det skal overta skaden.

Når gir utveksling mening?

I tilfelle større sprekker eller skader, kan en utveksling av frontruten være nødvendig.

Hvis du har en oppvarmet frontrute, forventes det å bli byttet ut selv med mindre skade. Fordi steinkjølelsen kan være at de små oppvarmingsledningene er ødelagt og ikke lenger vil fungere ordentlig hvis en reparasjon blir utført.

Under utvekslingen løsnes limet til den gamle ruten først, deretter løftes den ut med sugekopper. Så er nytt lim festet og en ny plate er festet. Drivere med en oppvarmet frontrute trenger ikke å bekymre seg – de får en oppvarmet plate igjen. Så snart limet har tørket, som tar opptil 24 timer, kan kjøretøyet settes tilbake i drift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.