Auto: er banen justert? Hvordan sjekke det!

Det skjedde så raskt: en gang for voldsomt kjørt over en fortauskant eller overveldet en gjenstand som lå på veien i høy hastighet – den er allerede justert, løypa. Og det har konsekvenser.

Stien? Hva er det?

Alle som tror at kjøretøy kjører rett alene fordi de har fire sykler og derfor er naturlig tale. Fordi: staten ønsket av ingeniørene og normalt nådde at en bil er rettet så lenge veien ikke er rettet og veien ruller rett ut er et resultat av stor teknisk innsats og sofistikert mekanikk.

For at en bil virkelig skal kjøre rett og dermed holde seg i ønsket spor, er det nødvendig at syklene alltid er like vinkelrett på gaten under alle kjøreforhold og også ruller i en liten vinkel til hverandre. Det vertikale nivået blir referert til som et «fall», den parallelle løpsretningen som en «bane».

Disse parametrene er nøyaktig justert for nye kjøretøyer i fabrikken i fabrikken til en så -kalt akselmåling og endres vanligvis ikke i normal hverdagsdrift. I tilfelle plutselig overforbruk eller harde støt, kan det imidlertid skje at en av de to verdiene eller til og med begge er endret.

Appax Axis of a Car Advertising

Hvordan sjekke om banen er justert

Hvis dette mistenkes, bør dette absolutt undersøkes, fordi det er fare for å kjøre sikkerhet og også økt dekkslitasje. Tilfeldig kontroll kan derfor bare være fordelaktig og bør alltid utføres hvis det er en grunn til å anta at en justering kan ha oppstått i henhold til en aktuell hendelse.

For dette formålet kan du kjøre en lavtettvei med en hastighet på mellom 60 og 80 km/t. Sjekk om det ikke er noen kjøretøy i nærheten og ta hendene forsiktig fra rattet. Hvis bilen beveger seg merkbart uten at den blir returnert til en skrånende vei, løper ikke hjulene nøyaktig parallelt og blir enten vridd i kjøreretningen enten innover eller utover.

Det er behov for handling her, fordi mangel på mager lojalitet kan ha en negativ innvirkning i mange trafikksituasjoner: søk etter et spesialistverksted og ha en akselmåling med påfølgende ny justering.

Ikke nøl for lenge, for ved å stå lysekrysset av syklene på rett rett, bruker dekkene over gjennomsnittet, og avhengig av hvor stort avviket er, blir ødelagt mer eller mindre raskt.

Fall bare bestemt av slitasje

Forresten, vil du vanligvis ikke kunne bestemme en feil fallverdi mens du kjører. Bare regelmessig kontroll hjelper her: Hvis du observerer at den ene siden av slitebanen er lenger nede på den enkelte PNEU enn den andre, er dette et alarmsignal og grunn til øyeblikkelig kontroll.

Det rette trykket i dekket er også viktig for kjøreoppførsel! Hvordan sjekke lufttrykket i dekkene dine

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.