Auto: Eksosen er ødelagt?

Hvis eksosen er ødelagt, kan den være ufarlig, irriterende, men også farlig. Les her hva som er årsaker til det er og hva du bør gjøre.

Eksos ødelagt – årsaker

Revet hengende gummier

Den vanligste feilen i eksosanlegg er revet hengende gummi. Et eksosanlegg må ikke skrues stivt fordi det er underlagt vibrasjoner og ellers vil rive. Derfor blir en del av eksosanlegget hengt på to eller flere gummi under kroppen. De blir sprø over tid og rive. Stå bak kjøretøyet og gå enkelt på halerøret synlig under kjøretøyets gulv med fotens spiss. Eksosen har lov til å vrikke, men på ingen måte sving eller til og med sag.

Hvis du er litt smart og veldig artikulert, kan du bytte bil (fra 2 euro), svarte runder hengende gummier på egen hånd. Sikre kjøretøyet samvittighetsfullt mot å rulle bort og vent på de varme kjøretøydelene (risiko for forbrenning!) har avkjølt. En annen person er veldig nyttig som løfter eksosen litt slik at du kan henge den nye gummien.

Løs tom

Løse tomme plumppotter er like vanlige. Du kan se dette fra et tynn klapp når du tar bensinen bort. Egentlig ufarlig, men katalysatoren kan bli skadet, som selvfølgelig skiller seg ut under den neste eksosgass -testen (nå en del av hovedinspeksjonen/»Tüv»). Reparasjonen er relativt dyr fordi den tilsvarende potten må fornyes.

Tips: Les her hvordan du finner ut årsaken til lyder på bilen.

Hull og sprekker

Det blir farlig når eksosen har hull eller har blitt ødelagt. Du kan se dette gjennom en visuell inspeksjon når du går til push -up -posisjonen ved siden av bilen din. Rust – også storskala! – på eksosanlegget er ufarlig ufarlig. En eksos rust – spesielt med en overveiende kortoppholdsoperasjon – fra innsiden utenfor utsiden.

Blader og åpnede deler er veldig farlige. Sistnevnte kan avbryte mens du kjører og setter andre trafikanter i fare. I tillegg til støyforurensningen, er det et annet, veldig farlig aspekt. Avgasser kan trenge inn i bilen ubemerket og legge dem i dvale.

Når det gjelder hull, revet ned eller ødelagte deler av eksosanlegget, kan du kjøre umiddelbart til verkstedet.

Rust på utsiden av eksosen er vanligvis ufarlig – (Foto: Martin Goldmann) reklame

Vær forsiktig med ødelagt eksos!

I moderne biler med sitt komplekse inntak og forbrenningssystem er eksosanlegget en del av motoren når det gjelder kontrollsystem! En annen ufarlig feil kan redusere motorens effekt og øke forbruket.

Vær også oppmerksom på at en mangelfull eksos kan være dyrt. Ødelagte eksosanlegg kan føre til støyforurensning. Fra advarselsmidler fra 10 euro til fine notater etter en klage, er alt mulig. I din egen interesse er det best å gå til verkstedet i en vanskelig vektfeil umiddelbart.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.