Auto: Clacking Noise etter å ha byttet sykkel

Etter å ha satt sammen syklene på bilen din, kan det oppstå en rolig klakkende lyd. Dette kan da høres om hjulrotasjonen og forsvinner avhengig av belastningen, dvs. hjørnende, bremsing eller akselererende. Hvis du stoler på deg selv for å endre hjulet, kan du løse problemet selv.

Så du blir kvitt klappingen av syklene

Radhaus Without Rim – (Foto: Markus Schraudolph)

 1. Lokaliser hjulet som støyen oppstår etter å ha endret sykkelen.
 2. Kontroller først slitebanen om det bare er en stein i profilen og støyen forårsaker.
 3. Fest kjøretøyet mot å rulle bort, hjulskruene løsner litt og slapp av kjøretøyet på.
 4. Fjern hjulskruene helt og fjern kanten.
 5. Hvis du vil, kan du olje hjulskruene på tråden minimalt og bli inn i tråden uten felg.
 6. Hvis det er rust eller skitt på innsiden av kanten rundt hullene, må du fjerne den.
 7. Sett kanten tilbake på navet og vri alle skruene. Forsikre deg om at kanten sitter full og tråden egentlig er nøyaktig under hullene i kanten.
 8. Vri nå hjulskruene med et hjulkors eller nøkkelen fra tavleverktøyet, der du jobber i henhold til et fast ordning: som neste skrue, ikke ta den bare strammet, men hopp over en. Dette unngår å bygge en spenning som sannsynligvis har forårsaket problemet. Å illustrere her som et opplegg:

  I følge denne ordningen bør du legge på hjulskruene. (Foto: Markus Schraudolph)

 • Ikke bare ta på deg en skrue og fortsett, men fortsett å øke strammingsøyeblikket, slik at du kan ha hver skrue totalt tre eller fire ganger totalt.
 • La nå kjøretøyet tilbake til bakken og deretter ta på deg igjen med det foreskrevne dreiemomentet (eller din følelse når du stoler på deg selv).

Lag en prøvekjøring. Hvis støyen ennå ikke er borte, har du enten valgt feil hjul, eller det er et alvorlig problem. I så fall bør du gå til et verksted.

reklame

Det er den sannsynlige årsaken til klapping

En mulig årsak til feil for støyen vil også være en mekanisk defekt i hjuloppheng, brems eller hjulbæring. Hvis problemet oppstår umiddelbart etter å ha endret sykkelen, indikerer dette et ufarlig problem:

Hvis hjulskruene ikke ble tiltrukket av riktig metode, kan spenninger oppstå, spesielt for stålfelger, som kommer til uttrykk i en slik lyd.

Har du ennå ikke ryddet det demonterte hjulsettet? Da bør du rengjøre felgene med en gang slik at du kan installere lynbobler når du endrer sykkelendringen. Slik fungerer det best: billag: rene felger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.