Auto: Barn har lov til å sitte foran under disse forholdene

Generelt sett er barn i bilen best i baksetene i alder -passende seter, dvs. baksetet. Men selvfølgelig at passasjersetet er et ettertraktet sted for hvert avkom. Der har du en mye bedre utsikt enn tilbake og føler deg som en voksen.

Bare fra hvilken alder eller under hvilke andre omstendigheter som er tillatt? I mange sinn er det fortsatt ideen om at det er en enkel aldersgrense på 12 år. Imidlertid har tillatelse blitt regulert annerledes siden 1993.

Disse barna trenger ikke setehjelp

STPO tillater barn «ganske enkelt», det vil si uten å ta plass uten spesiell hjelp i bilsete, hvis de heller er eldre enn 12 år eller er yngre, men allerede en Maleri på 150 cm har krysset. Oppfylle en av de to forholdene, slik at du kan sitte foran uten sittehjelpemidler.

Husk imidlertid at barn som er eldre enn 12 år, men mindre enn 1,50, er tillatt i bilen uten setehjelp, men kanskje ikke er godt beskyttet nok. Fordi det er en risiko for at beltet ikke vil holde det trygt tilbake. Så du bør også vurdere bruken av en seteøkning her.

Du kan også være interessert i: Tips for å kjøpe satchel

reklame

Dette er hva lovgiveren sier om sittehjelpemidler

Forordningen, som har vært i kraft siden 1993, sier ingenting om setet for barn, men sannsynligvis om forholdene: alle barn opp til de fullførte 12. Livsår og en høyde på mindre enn 1,50 meter trenger et passende barnesete. Dette er regulert i §21, avsnitt 1A i veitrafikkforskriften (STVO).

Dette kan være et formarbeidsete hos mindre barn, med en større plassøkning av skummateriale. Det valgte oppsettet må være egnet for størrelsen på barnet.

Disse er med på å sikre at sikkerhetsbeltet fungerer ordentlig. Det er viktig: det må samsvare med ECE 44/03 eller høyere teststandard siden 2008 (se Orange Patch). ECE44/02 er for eksempel utdatert.

Barnesete foran – (Foto: Markus Schraudolph)

Antall ulykker er enige i bestemmelsen: I følge en evaluering av det føderale statistiske kontoret har barn en syv ganger høyere risiko i en trafikkulykke, ifølge en evaluering av det føderale statistiske kontoret enn med et barnesete (du kan lese mer på siden av det tyske trafikksikkerhetsrådet).

Airbag kan føre til skader

Passasjers kollisjonsputen kan også være en fare som oppblåst i en ulykke: for babyseter eller andre sittehjelpemidler der barn sitter mot kjøreretningen, må kollisjonsputen slås av. Han kan krenke småbarna i denne stillingen.

Men selv for eldre barn er kollisjonsputen ikke uproblematisk. Passasjersetet skal derfor ikke lages foran, slik at det er nok avstand fra kollisjonsputen.

reklame

Barneseter må oppfylle mange kriterier

Når du kjøper, må du sørge for at setet i henhold til den europeiske standarden for barnesikkerhet ECE R44 er sjekket. Siden april 2008 kan det bare brukes seter, hvis testsifret begynner med 03 eller 04. Andre seter er ikke tillatt hos oss.

Bruk setet bare på godkjente seter. Babyskall er kanskje bare i eksepsjonelle tilfeller i passasjersetet, og bare hvis passasjerhipputen er sikkert slått av.

Hvis du kjøper et sete, la barnet ditt sitte eller lyve.

Før du kjøper, må du også teste om setet passer i bilen din. Hvis du har mer enn to barn, kan ikke mange biler få plass i baksetet i mange biler.

Child Seat – (Foto: Istockphoto/Photonstock)

Barneseter er bare godkjent for en viss vekt

  • 0 til 10 kg (opp til ca. 9 måneder) -> barnesetegruppe 0
  • 0 til 13 kg (opp til ca. 18 måneder) -> barnesetegruppe 0+
  • 9 til 18 kg (9 måneder til ca. 4 år) -> barnesetergruppe I
  • 15 til 25 kg (4 til 7 år) -> Barnes setegruppe II
  • 22 til 36 kg (7 til 12 år) -> Barnes setegruppe III

Viktig å vite

  • Setet kan bare beskytte barnet ditt hvis det sitter i det og er festet ordentlig ned. Gjør det til en fast regel at motoren bare kjører når alle barn er festet riktig og trygt.
  • I setene i gruppe II og III, må du sørge for at sikkerhetsbeltene er i nærheten.
  • Hvis du bytter til en ren seteøkning hos større barn, kan du kjøpe en som har en guidet tur til bekkenbeltet. Forsikre deg om at bekkenbeltet alltid går under turen for å unngå liv -truende blåmerker i magen gjennom et glidende bekkenbelte.

Planlegg en biltur med barna dine? Så finner du mye her som gjør turen mer behagelig: tips for bilturen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.