Friluftsjente?

Mitt første blogginnlegg!

I flere år har mannen min og venninner forsøkt å få meg med på fjellturer uten særlig hell. Jeg har aldri skjønt poenget med å gå rundt på fjellet med en tung ryggsekk i timevis, bare for å nyte naturen? Som de fleste vet er jeg ikke født som friluftsmenneske og jeg har aldri hatt ønske om å være det heller. Ikke før nå.

For 8 år siden ble jeg nærmest tvunget til å dra på fjellet sammen med mannen min. Hadde det ikke vært for at mannen fylte år den helgen, hadde jeg aldri i livet sagt ja til å reise.

(Teksten fortsetter under bildet)

Gluggen fjelltopp, Ringebu

Det må likevel sies at jeg angret ikke et sekund på at jeg ble med, ellers hadde jeg ikke fått en forlovelsesring på fingeren i løpet av turen. Men da vi satt oss inn i bilen og var på vei hjem, sa jeg «aldri mer!». Kroppen min ble helt ødelagt på alle mulige måter. Det var mer smerte enn nytelse i de timene vi gikk rundt på fjellet.

(Teksten fortsetter under bildet)

I dag sitter jeg her, på Skotbu, en uke etter noen fine dager med gode venner i Hemsedal, og tenker hvor mye jeg egentlig har gått glipp av de siste årene når det gjelder nytelse av den fantastiske naturen vi har omkring oss. De mektige fjellene, de flotte fjordene, de dype herlige skogene og den magiske kysten vår. Samtidig tenker jeg også «det er bedre sent enn aldri». På samme måte som løping er det aldri for sent å begynne å gå i fjellet eller bruke naturen. Det er aldri for sent å komme seg i god form uansett alder. Det er heller aldri for sent å komme seg ut av sofaen og starte et aktivt liv. Når det er sagt, må det nevnes at hvis jeg ikke hadde begynt å løpe, ville jeg aldri vært så positiv i forhold til fjellturer eller blitt så bevisst på hvor fin natur vi har. Jeg ville ikke sett gleden av være ute i naturen på samme måte som jeg gjør i dag. Jeg ville ikke satt så stor pris på den mangfoldige naturen vi har i Norge som jeg gjør i dag.

Løping, har endret meg. Både fysisk og mentalt. Løping har gitt meg mange positive opplevelser og minner, bortsett fra de gangene jeg spydde, slo meg og fikk krampe, men det endte alltid opp med en godfølelse etterpå. ALLTID.

Avslutter innlegget med å si at det skal bli mange fjellturer på meg fremover. Så kom gjerne med gode forslag og anbefalinger til hvilke fjell jeg ikke må gå glipp av.

-Anna

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s