11 tips for geniale bilder med iPhone 📱📸

Fotografering med iPhone er morsomt. Smarttelefonen er alltid der, raskt for hånden og leverer gode bilder. Bildene er på datamaskinen via fotostrøm eller airdrop på kort tid eller kan spres raskt via Facebook, Twitter eller Instagram.

innhold

 • Tips 1: Kjør til motivet
 • Tips 2: Bruk de tredje linjene – ut av midten
 • Tips 3: Rengjøringsobjektiv
 • Tips 4: Fotografering nedenfra
 • Tips 5: Sett eksponering og skarphet
 • Tips 6: Eksperimenter med bakgrunnsbelysning
 • Tips 7: Bruk blitz på bakgrunnsbelysning
 • Tips 8: Hold kameraet rett
 • Tips 9: Unngå fallende linjer
 • Tips 10: Hold fingrene utenfor linsen
 • Tips 11: Unngå digital zoom

Tips 1: Kjør til motivet

Gå til motivet. Så nær det er bare mulig. Sett vakker blomst? Kom så så nær at den fyller ut forhåndsvisningsskjermen så langt det er mulig. Jada, landskap er ekskludert. Men tør å komme nær objektet. Da blir bildene vakre.

Oppmerksomhet: iPhone har en minimumsavstand som må følges som et motiv. Med mindre enn omtrent ti centimeter, er bildet ikke lenger skarpt.

Og en annen respekt: ​​Hvis du tar bilder av ansiktene, skal ikke hodet fylle ut hele skjermen. Fordi vidvinkelobjektivet på iPhone så får hodet til å se ut som en ballong.

Kornblomster på avstand. Knapt noe å gjenkjenne – (Foto: Martin Goldmann)Synger klumpblomster lukker. Nå bestemmer blomstene det visuelle. – (Foto: Martin Goldmann) Advertising

Tips 2: Bruk de tredje linjene – ut av midten

Hemmeligheten bak mange gode bilder er at de tredje linjene brukes. De deler bildet vinkelrett og horisontalt i tredjedeler. De spennende punktene i et bilde er skjæringspunktene mellom linjene. Dette kalles den tredje regelen.

Hvis du for eksempel fotograferer en blomst, kan du plassere den slik at den er rett i krysset mellom to tredje linjer. Hvis du tar bilder av et dyr eller en person, må du sørge for at øynene dine er i nærheten av krysset på en tredje linje.

Hvis du trenger hjelp når du leter etter riktig bildeoppsett, kan du slå på de tredje linjene i iPhone. Det går inn Innstillinger – Foto og kamera – Raster.

Finis Head midt på bildet – (Foto: Martin Goldmann)

Hvis du alltid tar hovedmotivet i midten, gir du bort for mye plass. Fordi over hodet til vår dalmatiske Lady Fini, gjespende tomhet og kjedsomhetsregel.

Fini på en tredje linje – (Foto: Martin Goldmann)

Så det er bedre, Fini er på den vertikale tredjedelen av den tredje linjen til høyre. Og den nedre horisontale tredje linjen tilsvarer også omtrent horisonten.

Tips 3: Rengjøringsobjektiv

Du har alltid en slik smarttelefon med deg. Når du ringer, tar du ikke hensyn til linsen – det smurte. Så du bør rengjøre linsen fra tid til annen. Best før du tar et bilde.

En t-skjorte eller et lommetørkle er egnet for rengjøring (selv om purister roper nå-jeg gjør det på den måten og godta den fineste ripet).

Ideelt sett, bruk en mikrofiberduk for å rengjøre linsen. Slike håndklær er tilgjengelige fra optikeren for lite penger.

reklame

Tips 4: Fotografering nedenfra

Linsen til iPhone -kameraet sitter i hjørnet, der bryteren på telefonen også er plassert. Det betyr: Linsen sitter ikke i midten, som vanlig med andre kameraer. Du kan dra nytte av dette hvis du vil ta gode bilder. «Lichlicht» betyr «fotografert nedenfra og opp».

For å fotografere blomster nedenfra, for eksempel, vri iPhone slik at linsen er på nedre side fra fronten. Du har allerede noen få centimeter reserve og kan nesten ta bilder fra bakken med iPhone.

Levert Loewenwenzahn spilt inn nedenfra. – (Foto: Martin Goldmann)

Tips 5: Sett eksponering og skarphet

IPhone -kameraet har en praktisk eiendom: Så snart du trykker på skjermen på et bestemt punkt, setter kameraet opp og skarpheten på den. Hvordan velge et objekt for optimal eksponering og skarphet.

Eksempel landskapsopptak: Trykk på det nedre området, så utsett på gresset. Siden dette er ganske mørkt, vil det bli utsatt mer. Imidlertid spiser himmelen også.

Som et alternativ til gresset, trykk på himmelen. Det er veldig lyst, så iPhone regulerer eksponeringen ned. Gresset i forgrunnen blir mørkere.

Mitt tips for å løse dilemmaet: Trykk på et punkt ved overgangen mellom forgrunnen og himmelen for å få en passende eksponering. Du trenger kanskje flere forsøk.

Eksponering for engen. Himmelen spiser ute. – (Foto: Martin Goldmann)Eksponering for himmelen – (Foto: Martin Goldmann)

Tips 6: Eksperimenter med bakgrunnsbelysning

Hver gang jeg ser en guide til smarttelefonbilder, råder han at du tar bilder slik at objektet blir godt opplyst fra fronten.

SÅ KJEDELIG!

Dette er mye mer spennende. Prøv det hvordan det fungerer når bakgrunnsbelysningen plutselig legger vekt på strukturer, hvordan det skinner inn i linsen, gjør hele bildet melke og skaper en blusseffekt, da det understreker de fineste strukturer i planter, som bakgrunnsbelysningen partneren din spiller partneren din.

Hvis du vil ha en lett forgrunn til tross for bakgrunnsbelysningen, bruk blitsen.

Fotografert et ark med lys fra fronten – (Foto: Martin Goldmann)Et ark i baklyset – (Foto: Martin Goldmann)

Tips 7: Bruk blitz på bakgrunnsbelysning

Jeg skrev nettopp om lyn? Fortsett: Jeg liker ikke blitsen til iPhone. Hans eneste rett til å eksistere er arbeidet som en lys blitz i bakgrunnsbelysningen. Ellers utelater jeg tingen. Fordi LED -lampen i iPhone lyser for lys. I tillegg skaper LED -lys som den i iPhone alltid en lysegrønn skjær. Med lyn ser innspillingen av middagen heslig ut før du har bildet på Facebook.

Så tipset mitt: Legg igjen blitsen, prøv samtidig med baklys.

Unntaket er selvfølgelig tilfelle hvis du presser et bilde for å dokumentere noe, og hvis det er for mørkt. Men vi snakker om kreativ fotografering her.

Tips 8: Hold kameraet rett

Sørg for å holde kameraet rett som mulig. En skiferhorisont lar optisk bildespissen, betrakteren er irritert. De tredje -partilinjene (se over) er nyttige for å justere kameraet (se over). Forsøk å justere en linje i bildet parallelt med en av de tredje linjene.

Hvis bildet ditt blir galt, kan du gjøre det senere i bildebehandling. Men: hva du gjør når du spiller inn sparer tid senere. I tillegg går noen få pikselbilder alltid tapt på kanten når du justerer et bilde. Det ville være synd.

Tips 9: Unngå fallende linjer

.Nybegynnere velger vanligvis feil vinkel når de tar bilder og oversett at det menneskelige øyet oppfatter et motiv annerledes enn den elektroniske brikken i kameraet.

Hvis huset ser ganske bra ut med det blotte øye, har betrakteren inntrykk på bildet som bygningen faller over. De profesjonelle navnene som faller linjer.

Årsaken til dette: jo større vinkel mellom sensoren og motivet, jo mer har linjene en tendens til å tippe over. Hvis du fotograferer et hus nedenfra, tipper linjene bokstavelig talt bakover.

Jo lavere vinkel mellom bildesensoren og motivet, jo mindre faller linjene. Det første rådet er derfor å gå så langt som mulig fra motivet. Jo lenger du er borte, jo mer har du sjansen til å holde kameranivået (dvs. sensoren) parallelt med motivet.

Hvis det ikke er nok plass, kan du prøve å velge et høyere punkt for innspilling. En stige, for eksempel eller en trapp i nærheten.

Tips 10: Hold fingrene utenfor linsen

En feil som alltid skjer med meg: Jeg tar et pent bilde, ser frem til det og ser bare hjemme at det er en finger på bildet igjen. Fordi linsen til iPhone ligger så langt på kanten at den ikke har fingertupp på vei inn på bildet.

Forsikre deg om at du holder fingrene borte fra linsen så langt det er mulig.

En finger til venstre på bildet – (Foto: Martin Goldmann)

Tips 11: Unngå digital zoom

Den digitale zoomen er, beklager, rett og slett dum. Fordi det forstørrer bildeseksjonen elektronisk. Det er det samme som om du er i et bilde med 1.000 ganger 1.000 Pick -poeng Velg en seksjon på 100 ganger 100, kast resten bort og forstørr deretter 100 ganger 100 -bildet til 1000 med 1000.

Resultatet: et granulært, pixelert bilde fullt av gjenstander. Den digitale zoomen til iPhone kan ikke gjøre noe du ikke kunne gjøre med bildebehandlingen. Så: finger bort fra den digitale zoomen. (Hvis du fremdeles vil prøve det, kan du trekke bildet fra hverandre i forhåndsvisningsvinduet til kameraappen med to fingre.)))

The Digital Zoom – (Foto: Martin Goldmann)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.